Author Topic: Coding problem with Sonos  (Read 1054 times)

bedrob01

  • Contributor
  • *
  • Posts: 2
Coding problem with Sonos
« on: March 05, 2020, 05:42:13 pm »
I save my vinyl in ALAC format 44,1 kHz at 16 bits with an automatic transfer to Itunes and it works perfectly. Than when i update my library in Sonos i see the new album (tracks and album art) but cannot read the audio file, the error message is file not propaly coded.

I nead help !!

Robert

Paul Sanders (AlpineSoft)

  • Administrator
  • Staff
  • *****
  • Posts: 1280
    • AlpineSoft Main Website
Re: Coding problem with Sonos
« Reply #1 on: March 05, 2020, 08:04:15 pm »
Hi,

We are looking into this.  In the meantime, there is a workaround:

   - save tracks as Apple Lossless in VinylStudio and import them into iTunes

   - in iTunes, select all the tracks in the album, iTunes convert to Apple Lossless version

   - in iTunes delete each track created by VinylStudio retaining the converted versions
« Last Edit: March 17, 2020, 11:46:12 pm by Paul Sanders (AlpineSoft) »

bedrob01

  • Contributor
  • *
  • Posts: 2
Re: Coding problem with Sonos
« Reply #2 on: March 17, 2020, 09:06:07 pm »
Hi Paul,

Thank you for the tip, it works for a number of albums but not for all. I did ripped 9 albums and it did works for 6 of them and not for the other 3. I dont know what i am doing wrong ?

Help,

Thank you,

Robert

Paul Sanders (AlpineSoft)

  • Administrator
  • Staff
  • *****
  • Posts: 1280
    • AlpineSoft Main Website
Re: Coding problem with Sonos
« Reply #3 on: March 17, 2020, 11:46:24 pm »
OK, we'll look into it.

Paul Sanders (AlpineSoft)

  • Administrator
  • Staff
  • *****
  • Posts: 1280
    • AlpineSoft Main Website
Re: Coding problem with Sonos
« Reply #4 on: May 21, 2020, 09:19:35 pm »
Hello again,

We have now had a go at fixing this, but with no Sonos to hand I can't test it.  Could I therefore ask you to see if the following two files will play (these are download links):

    https://www.alpinesoft.co.uk/private/V11_07.m4a

    https://www.alpinesoft.co.uk/private/V11_13.m4a

If the first one fails to play and the second is OK then we have fixed the bug.

Many thanks.